Selfservice Architectures

Micha van der Ende, Jibes’ Business Intelligent Architect, zorgt ervoor dat bedrijven zélf met hun data aan de slag kunnen. “Zonder inmenging van een data-scientist dus, die informatie uit de bedrijfsdata analyseert. Bedrijven kunnen met de tool die wij voor ze ontwerpen, een app bijvoorbeeld, zelf achter het antwoord op hun business-vraag komen.”

Als je data goed prepareert en presenteert kan elke gebruiker ermee overweg. Iedereen kan een doe-het-zelf analist worden. Achter de schermen vinden complexe berekeningen plaats, maar de gebruiker werkt alleen met een intuïtief, visueel dashboard in een app.

Bovendien, data uit verschillende bronnen kan vlekkeloos worden samengevoegd tot werkbare informatie. “Apps creëren we door verschillende datasets met elkaar te verbinden. Sets met data-informatie vanuit het bedrijf, én die van buitenaf, openbare data dus. Denk aan data over het weer en verkeer.” Het KNMI levert data over het weer, het bedrijf levert hun eigen cijfers over bijvoorbeeld de urgentie van een bezorging, en de app berekent de optimale route.

Het is prettig voor de gebruiker om zelf bedrijfsspecifieke kennis te kunnen inwinnen zonder daarvoor een data-analist te moeten raadplegen. Iedereen kan zelf actie ondernemen om van data, bruikbare informatie te maken. Data-gedreven beslissingen nemen wordt zo voor steeds meer mensen mogelijk.

Wilt u meer weten over Selfservice Architectures? Wij helpen u graag verder, neem dan contact op met Jibes via info@jibes.nl

Jibes is specialist in data related issues.